Nieuws

Thema seizoen 19-20: Slow Food, gesprekken over het Onze Vader

Op zondag 1 september was de eerste viering van ons nieuwe seizoen. Daar is het nieuwe jaarthema gepresenteerd: Slow Food, gesprekken over het Onze Vader.

Artikelen zijn vaker uitgangspunt voor de keuze van een jaarthema, maar dit keer zijn die gebundeld in het gelijknamige boekje van Claartje Kruijff, Destijds als Theoloog des Vaderlands stelde zij een interreligieuze gespreksgroep samen van theologen uit de christelijke, joodse en islamitische traditie. Samen dachten zij een jaar lang na over het eeuwenoude gebed Onze Vader.
Omdat ze dat schriftelijk deden en dus niet scherp of puntig wilden/konden zijn heeft het resulterende boekje de titel Slow Food gekregen.
De verschillende thema’s uit dit boek komen in onze vieringen dit jaar aan bod. Daarvoor zijn dit jaar ook weer een aantal ‘gastsprekers’ uitgenodigd.

Het belooft een mooi jaar te worden, van harte welkom.

Dat alles wordt daarna verwerkt in het vieringenrooster. Dat is te vinden onder “Vieringen“.

De viering van 19 januari 2020 ging over “uw wil geschiede”, een van de regels uit het hierboven genoemde boekje. In deze viering was Fatima Taihan te gast, moslima. Er is een grote overeenkomst van deze zinsnede met het “Insha Allah” uit de Islam. Na twee inleidingen werden wij als aanwezigen met vijf stellingen zelf aan het werk gezet. In de Leeuwarder Courant van 20/1/20 stond dit artikel over deze bijeenkomst.

KLIK OP HET ARTIKEL
OM HET BETER LEESBAAR
TE MAKEN

laatste update: 20 januari 2020