Thema seizoen 23-24: Aan tafel is altijd plek voor meer

Seizoen 23-24 van de OBL start op zondag 3 september weer in de Waalse kerk met het jaarthema: “Aan tafel is altijd plek voor meer.” Deze zin heeft onze inspiratie aangewakkerd. Hij komt uit een artikel in de LC over een dorpstafel in het centrum van een Fries dorp, waar mensen van diverse pluimage zich thuis mogen voelen en met elkaar in gesprek kunnen gaan. Zo zal ook het OBL-programma divers worden:

We beginnen 3 september met een korte viering waarin de tafel centraal staat. Niet alleen de tafel van gezelligheid, maar ook een tafel die in de verontrustende wereld staat. Een tafel waarbij je je hart kunt luchten en inspiratie opdoen om weer verder te gaan. Na afloop is er een lunch waarbij ieder iets meebrengt om te delen.

Daarna dient de vredesweek zich aan. In november zullen we een viering wijden aan Huub Oosterhuis, die een grote inspirator is geweest en veel liederen heeft geschreven die bij de OBL gezongen worden. In de loop van het jaar zal ook de plaats van het avondmaal aan de orde komen, met theologe Yvonne Hiemstra als inleider (woensdagavond 4 oktober, 20:00 uur) en later als voorganger.

Klik hier voor de flyer over de lezing van Yvonne Hiemstra

klik hier voor een verslag van deze lezing

Leden van de gemeente Lekkum komen een van de zondagochtenden aan onze tafel.

Zaterdagavond 1 juni treedt  Janneke Warringa op met haar mooie programma Ubuntu, lieten van ferbining.

Het eind van het seizoen zal de provinciale regenboogviering in de Waalse kerk plaats vinden in samenwerking met de werkgroep geloof en homoseksualiteit.

Kortom er is veel te beleven en te genieten in dit nieuwe OBL-jaar!

laatste update: 29 oktober 2023